Røykovn som egner seg ypperlig til røyking av både fisk og kjøtt
Sølvkroken Røykovn. Denne røykovnen egner seg ypperlig til røyking av både fisk og kjøtt. Røyking av fisk tar mellom 8 og 15 minuttter, avhengig av størrelsen på fiskenR.øyken skapes ved å legge et jevnt lag med røykspon i bunnpanna og med rødsprit i brennerene. Leveres med to brennere. Mål: ca 38 x 28 x 9 cm.
Slik gjør du det:
1. Rens fisken godt. La skinn og skjell være på. Tørk fisken med husholdningspapir, og gni den godt inn med salt.
2. Strø et tynt, jevnt lag med røykspon på panna i bunnen av røykovnen.
3. Legg så rista på plass og legg fisken oppå. Skyv topplokket på plass. Fyll brenselbeholderne med rødsprit, og plasser dem i rommet under ovnen.
4. Sørg for at beholderne står på stein eller annet materiale som ikke er brennbart!
5. Fisken er ferdig på 8 til 15 minutter, avhengig av størrelsen.
Tips: Aller best resultat får du om du lar fisken ligge saltet natten over.